Sfeerverlichting

Sfeerverlichting in en om het huis

Sfeerverlichting inzetten om het gezelliger te maken in huis? Goed plan! Licht doet enorm veel voor de ambiance van een ruimte of tuin. Je kunt nóg zoveel mooie woonaccessoires, planten, kussentjes en kleedjes gebruiken om een ruimte sfeervoller te maken, maar met een felle witte tl-balk erboven wordt het nooit echt sfeervol en gezellig. In dit blog delen we een aantal tips om dat effect wel te krijgen met inzet van sfeerverlichting buiten en binnen.

Sfeerverlichting woonkamer

Mooie meubelen, gezellige kleden en prachtige gordijnen. Toch mist er iets. Het zou best kunnen dat dit gemis het ontbreken van sfeerverlichting in de woonkamer is. Eén plafonnière verlicht de hele ruimte en dat is lekker praktisch en superongezellig. Wat als dat donkere hoekje zijn eigen lichtpunt zou krijgen? Of als dat mooie mooie servies beter zichtbaar zou worden in de vitrinekast? Is het een idee om een goede staande lamp bij uw favoriete leesstoel te plaatsen?

Slim gekozen sfeerverlichting in de woonkamer laat jouw mooie spullen beter tot hun recht komen en heeft precies de juiste balans tussen licht en donker. Een plan voor verlichting in de woonkamer houdt rekening met de meubels, de activiteiten en met de stopcontacten. Als je een lichtplan door ons laat maken, tekenen we alles wat er al is op een plattegrond. We starten vervolgens met de sfeerverlichting als basis, aangevuld met taakverlichting (zoals die leeslamp) en accentverlichting (zoals een spotje op een schilderij). Met slim gebruik van sfeerverlichting in de woonkamer kun je zelfs ook een ruimtelijker effect bewerkstelligen.

Sfeerverlichting buiten

Ook buiten heeft de sfeerverlichting vaak een groots effect. ’s Avonds nog lang gezellig buiten zitten of van binnen naar buiten kijken in het donker, is allebei veel fijner met gezellig licht. Ook hier is het slim om met een lichtplan te werken. Bij aanleg van de tuin al over de sfeerverlichting buiten nadenken scheelt veel gedoe als de tuin al klaar is.

Ook in de tuin is het goed mogelijk om een heel eigen stijl aan te brengen. Op onze website over tuinverlichting hebben we verschillende stijlen uitgelicht. Van wandlampen, spots en vloerverlichting tot lampen op palen en sokkels. Denk na over duurzaamheid met ledverlichting in de tuin. En ook over lichtkleur of kleurtemperatuur. Dit wordt bij ledlampen uitgedrukt in Kelvin. Een sfeerlamp met minder Kelvin is warmer van kleur.

Functioneel of taakgericht licht kan ook in de tuin nodig zijn. Paden of opritten zijn prettig om zichtbaar te hebben bijvoorbeeld. Een goede lamp bij de schuur is prettig om het sleutelgat te vinden, eventueel met sensor. Want na het opbergen van uw fiets heeft u weer genoeg heeft aan de comfortabele sfeerverlichting buiten.

Sfeerverlichting en sfeerlampen kiezen

Kan jouw tuin of interieur nog wat sfeerverlichting gebruiken? Wij weten de weg tussen de verschillende soorten sfeerlampen met hun verschillende wattages, lichttemperaturen (kelvin), en stralingshoeken. Is een lamp dimbaar of niet? Wat is lumen en lichtopbrengst? Welke sfeerlampen zijn geschikt voor de badkamer? Er komt vaak veel meer technische kennis bij kijken dan u denkt. We denken graag mee in het opstellen van een lichtplan waarbij we overal rekening houden. Neem hier contact op voor een afspraak.

Spoed? Bel 06-23338885