1. Inzicht in de huidige infrastructuur
Waar komt het meubilair te staan? Waar zitten de stopcontacten nu? En is dat nog steeds handig na de verbouwing? Of is er een andere indeling ontstaan? Zo concludeer je snel of het nodig is om meer stopcontacten en elektriciteit aan te leggen.
2. Inzicht in de kwaliteit van het huidige netwerk
De kwaliteit van het huidige netwerk en ook de leidingen en de groepenkast moeten in kaart worden gebracht. Zijn de kabels en de stopcontacten nog goed? Is hier nu (of binnen aanzienbare tijd) renovatiewerk aan nodig?
3. Inzicht in de capaciteit van de groepenkast
Een blik in de meterkast mag niet vergeten worden. Vaak is het aanleggen van elektra een uitbreiding van het netwerk. In dat geval is er ook vaak een uitbreiding in de groepenkast nodig. Komt er bijvoorbeeld een nieuwe inductiekookplaat of cv-ketel die veel meer stroom gaat gebruiken?
Verbouwen en elektra aanleggen op een veilige manier
Plan helder? Oké, we kunnen beginnen met elektriciteit aanleggen! Wat je snel zult merken, alleen al bij het plannen van de verbouwing, dat je niet zonder een erkend elektricien kunt. Bij bouwen en verbouwen hebben we namelijk te maken met het bouwbesluit waarin bepaald is dat er volgens de NEN-normen gewerkt moet worden. En het bouwbesluit is er niet zomaar, dat gaat natuurlijk om jouw eigen veiligheid. Een professioneel elektricien denkt aan zaken waar je zelf niet bij stilstaat, en zorgt dat er getest en gecontroleerd wordt voordat hij weer vertrekt.
Ga je ook verbouwen? Neem gerust contact met ons op om het plan én de uitvoering door te spreken of een offerte aan te vragen.